Direktlänk till inlägg 20 augusti 2015

Små låns inverkan på din ekonomi

Av Nils Eriksson - 20 augusti 2015 17:35

Numera har jag enligt min egen åsikt en väldigt bra koll på min ekonomi och det finns både buffert och budget på plats. Så idag så ska det otroligt mycket till för att jag ska behöva lösa några skulder eller oförberedda utgifter med antingen kreditkort eller med små lån. Men det fanns en gång i tiden då jag inte hade den här kollen och det hela tiden fanns en överhängande risk att om det kom en större utgift på ett några tusenlappar så hade jag inte haft möjlighet att lösa detta utan att ta hjälp utav någon form av lån eller kredit. Och jag tror att det är väldigt många som lever precis på det sättet jag gjorde och kanske till och med måste ta små lån för att klara av sin ekonomi vissa månader. Och jag tror dessutom att väldigt många underskattar den inverkan små lån har på en persons ekonomi.

Små lån verkar nämligen inte alltid så dyrt vid första ögonkastet utan det handlar om ett par hundralappar för ett lån på ett par tusenlappar. Men om man börjar kolla lite mer noggrant på det så inser man att det faktiskt är otroligt dyrt. Och framför allt så blir det en saftig utgift om det är så att man behöver ta till den här lösningen flera gånger bara för att klara de löpande utgifterna. Och något som man måste tänka på är att dem som är i behov av ett sådant här lån redan har problem med ekonomin och då är ett par hundralappar otroligt mycket och kan vara skillnaden på att klara månaden och att inte göra det.

Så vi kan nog konstatera att små lån har en väldigt negativ inverkan på ekonomin hos en person eller familj och absolut är något man bör undvika. Visst är det så att de flesta klarar sig ut ur knipan så småningom så att lånet har sin plats på marknaden och har sin funktion. Men det är också alldeles för många som tyvärr hamnar i ännu djupare problem och får ännu mer skulder man inte kan betala. Till slut så hamnar dem hos kronofogden och då är de betydligt större än det var ifrån början och istället för att ta tag i problemet direkt när de uppstod så har man kanske inte ens längre möjlighet att lösa detta utan att man drar på sig en anmärkning. Och då kan vi verkligen prata om att det har en väldigt negativ inverkan på både din ekonomi och ditt liv. Du kommer då inte på flera år ha möjlighet att ta ett bostadslån och därmed kan du räkna med att inte kunna köpa dig en egen bostad. Det finns många sätt det kan påverka ens liv att missköta sin ekonomi så ett tips till alla där ute är att ta tag i problemen direkt och inte lösa det med snabba krediter utan en plan.

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ nilssenspengar med Blogkeen
Följ nilssenspengar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se